Slovesen začetek branja za bralno značko

 

V sredo, 16. septembra, dan pred dnevom zlatih knjig, smo imeli kulturni dan, s katerim smo slovesno vstopili v letošnjo sezono branja za bralno značko.

Dan je bil razgiban, saj nas je obiskal slovenski pisatelj, nato smo sami poprijeli za pero ali barvice in ustvarjali, pozneje pa so bila nekatera dela nagrajena in smo si jih lahko ogledali oziroma jih slišali.

Največjo spodbudo branju je dal Tone Partljič, saj nas je s svojim živahnim pripovedovanjem popeljal v svet svojega otroštva oziroma mladosti. Nas je pa tudi izzval in nekaj učencev postavil za igralce, sam pa postal gledališki režiser. Od srca smo se nasmejali pisateljevim navodilom igralcem in občudovali njihovo nadarjenost za igro in smisel za nastopanje.

Čas njegovega nastopa je minil hitro in vsi smo si želeli, da ga še ne bi bilo konec. Tako smo se potopili v svoje misli in ustvarjalnost prelili na papir. Piko kulturnemu dnevu smo naredili z zaključkom, saj so bili najboljši likovni in literarni izdelki nagrajeni.

 

TONE PARTLJIČ

 

 Danes v šolo smo prišli polni pričakovanj in navdušenja,

saj spoznali bomo avtorja slovenske dramatike

in mojstra črtic za vse radovedne oči.

 

Navdušil nas je s humorjem, pozitivno energijo in smehom,

ki je bil vse povpreko.

 

Ta človek res je mojster igre,

v tragedijah, v dramah in komedijah.

Njegov kulak nasmeji ljudi širom pod odrskimi lučmi.

 

Njegova odrska kilometrina nam je razvedrilo že vrsto let,

ki za vedno je vtisnjeno v gledališki parket.

 

Anej Vovčak, 9. a

 

Branje je zibelka razvoja, smo zapisali, ko smo pred leti začenjali našo prednostno nalogo. Da jo uspešno zibljemo, nam pomaga tudi šolski sklad, ki omogoča goste, in zvesti bralci.

Milena Žičkar Petan

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...