TEHNIŠKI DAN NA CELJSKEM SEJMU

V sredo, 13. 9. 2017, smo se učenci osmega razreda odpravili na Celjski sejem, da bi spoznali nekatere poklice. Ogled sta nam omogočila Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Občina Krško, za kar se jim zahvaljujemo.

Tam smo se razdelili v skupine in dobili delovne liste, ki smo jih s pomočjo predstavitev tudi izpolnili. Ogledali smo si obrtne dejavnosti oz. poklice: oblikovalec kovin, mizar, elektrikar, slaščičar, pek, avtoserviser, avtokaroserist, tesar, pečar in tudi nekatere storitve: gastronomske in hotelske storitve ter domačo in umetnostno obrt. Na predstavitvah smo izvedeli veliko o različnih obrteh npr. kaj je gastronom hotelir, katera dela opravljajo avtoserviserji in avtokaroseristi, ponovili smo vrste lesa, pri slaščičarju smo poskusili različne dobrote, spoznali pa smo tudi stroje za obdelovanje kovin.

Na koncu smo imeli prosto ogledovanje po različnih halah.

Verjetno so bile dejavnosti bolj pisane na kožo fantom, saj so bile skoraj vse na podlagi težkega fizičnega dela in elektronike. Dekletom pa so nam bile bolj všeč slaščičarski, pekarski del ter gastronomske in hotelske storitve.

 

Patricia, Stella, Tamara, 8. a

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...