Podarite nam modro srce

NIVEA v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije pripravlja akcijo Podarite nam modro srce, ki je namenjena štipendiranju mladih iz socialno šibkejših okolij. Tako se je eden od dogodkov letos ustavil tudi pri nas.

 

V torek, 20. 2. 2018, nas je skupaj z ekipo akcije Podarite nam modro srce obiskal Primož Kozmus, naš krajan, sicer pa prvak v metu kladiva.

Ko smo vstopili v jedilnico, je bil oder preplavljen s temno modrimi baloni in velikim plakatom, ki je nosil ime projekta z dodatnimi informacijami. Na začetku nas je pozdravila voditeljica, Alenka Kesar, nato pa je na oder povabila Primoža Kozmusa. Postavila mu je mnogo zanimivih vprašanj o njegovi športni karieri, o njegovem otroštvu na naši šoli in življenju sedaj. Odgovarjal je duhovito, tako da je po jedilnici odmeval smeh. Kasneje smo tudi učenci dobili priložnost za vprašanja.

Prav tako nas je obiskala naša nekdanja učiteljica glasbe, Stanka Macur, s katero smo zapeli Dan ljubezni ter obudili spomine na stare ure glasbe.

Na koncu je vsak učenec dobil modro srce s podpisom Primoža Kozmusa, moder balon ter NIVEA kremo. Najpomembnejše pa je spoznanje, da moramo svoje talente uresničiti in vztrajati na začrtani poti.

Anja Pirc, 9. a

 

Primož mi je neke vrste idol, ker je eden izmed tistih ljudi, ki se kljub naporom in oviram ne predajo. Taki ljudje so vedno uspešni v življenju.

                                                                                                                Alen, 9. a

 

Predstavitev s Primožem Kozmusom je gotovo marsikoga nagovorila, da se bo čez čas podal po njegovih stopinjah. Marsikomu se še sanjalo ni, koliko truda in treningov je potrebnih za dober uspeh.

Navdušil me je prihod naše bivše učiteljice Stanke Macur, saj je z njenim prihodom v šolo posijalo sonce in prišla pozitivna energija.

Klara, 9. a

 

Mene je Primožev govor nagovoril, da se bom začel spet ukvarjati s športom, da ne bom odnehal in da bom pomagal sovrstnikom v stiski.

Luka, 9. a

 

Ta dogodek si bom zapomnil, ker sem izvedel, kako je Primož dobil prvo medaljo, kako je spoznal atletiko, dobil pa sem tudi avtogram.

                                                                                    Urban, 9. a

 

Všeč mi je, da že dolgo vztrajajo s to akcijo in tako pričarajo nasmeh na otroških obrazih. 

Kristina, 9. a

 

Lepo je, da je NIVEA organizirala akcijo za otroke. Primož Kozmus je zabavno odgovarjal na vprašanja. Bilo mi je všeč, ko smo z učiteljico Stanko peli. Lepo jo je spet videti.

                                                                                 David, 9. a

 

Všeč mi je, da želijo denar podariti otrokom, ki si ne morejo privoščiti izvenšolskih dejavnosti.

Špela, 9.a

 

Poslanstvo, ki ga opravlja NIVEA, je navdihujoče in zelo radodarno. Dejstvo, da je naša bivša učiteljica, Stanka Macur, zopet zapela z nami in to pesem, s katero se je od nas poslovila, je še toliko lepše.

Grega, 9. a

 

Prireditev je bila zanimiva, zabavna in veliko boljša kot sem pričakoval. Najbolj se mi je zdelo zanimivo, da so najmlajši imeli toliko vprašanj za Primoža Kozmusa.

                                                                                                       Matic, 8. a

 

Prireditev mi je bila zelo všeč, saj smo dobro spoznali Primoževo kariero in pomen modrih src. Sodelovali smo v dobrodelni akciji in uresničili nekaj otrokom boljše življenje.

Saša, 8. a

 

Prireditev Podari modro srce se mi je zdela odlična priložnost, da smo spoznali Primoža Kozmusa. Mislim, da je to najboljša priložnost, da se zavemo, da sami ne moremo ničesar, da smo ljudje za to, da si pomagamo med seboj.

Hana Rika, 8. a

 

Prireditev je bila zabavna, veliko smo se smejali, ko smo poslušali Primoža. Všeč mi je bilo, ko je povedal o svojem otroštvu, ker je bil takšen, kot mi, sedaj pa je olimpijski prvak.

Jure, 8. a

 

 

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...