POLICIST ZA EN DAN

Na začetku šolskega leta nam je v šestem razredu razredničarka Andreja Dvoršek predstavila projekt Policist za en dan, ki ga vsako leto izvajamo v sodelovanju s Policijsko postajo Krško. Ker smo bili vsi navdušeni nad tem, da bi spoznali vlogo policista, smo morali izvesti žreb. Štirje srečneži smo bili izžrebani, da lahko postanemo policisti za en dan.

V ponedeljek, 19. 3. 2018, smo učenci 6.razreda, Živa Milar, Tjaša Gorenc, Kristian Kozmus in Lara Larisa Dular, odšli na policijsko postajo Krško s policijskim kombijem. Tam sta nam policista razkazala svoje delovno mesto in prostore. Kristiana so oblekli v policista, ki naj bi stražil tekme. Rešili smo  zapisnik o nesreči. Po pisanju so nam preverili stanje alkohola v krvi. Potem smo se s policijskim kombijem odpeljali v Kostanjevico na Krki. Tam smo ustavljali avtomobile in preverjali opremo ter dokumente. Zatem smo se odpeljali na Gorjance na zeleno mejo. Dobili smo majice, kape, ravnila, balone in magnetke za hladilnik. Videli smo tudi, kako policisti preverjajo osebne dokumente.

Policisti so spili kavo, medtem pa smo si mi podajali balon čez rampo. Potem so nas s policijskim kombijem odpeljali nazaj v šolo, kjer smo pojedli kosilo. Preživeli smo čudovit dan.

 Tjaša Gorenc, Živa Milar, Lara Larisa Dular

(Skupno 307 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...