Angleški večer

 

V petek, 25. januarja, smo se ob šesti uri zvečer v šolski knjižnici zbrali učenci 7. in 9. razreda ter učiteljici Alenka Šribar in Andreja Dvoršek. Učiteljici sva se odločili, da poveževa pouk slovenščine in angleščine in ustvariva posebno dejavnost za nadarjene učence, ki sva jo poimenovali kar Angleški večer.

Učenci so si ob prihodu v knjižnici poiskali vsak svoj kotiček za spanje, nato pa, ker je bila ura ravno primerna, poskusili tradicionalni angleški čaj z mlekom. Nadaljevali smo s pogovorom o tipičnih značilnostih angleško govorečih držav in asociacijah nanje, nato pa so učenci dobili vsak svojo tablico in z njeno pomočjo poiskali zanimivosti o Marku Twainu, ameriškem pisatelju, katerega besedilo Prigode Toma Sawyerja sva učiteljici izbrali za temo našega večera.

Ker smo bili zelo dejavni, ura pa že pozna, smo se odpravili v gospodinjsko učilnico in pripravili tipično ameriško večerjo: domači hamburger s čokoladnimi browniji za sladico. Učenci so v kuhi uživali in šolo je preplavil vonj po slastni hrani. Ko smo se okrepčali, smo se polni nove energije odpravili nazaj v knjižnico. Večer smo nadaljevali z igro Activity, kjer so učenci morali pokazati, opisati ali narisati pojme, značilne za angleško govoreče države.

Nato smo se udobno namestili in prisluhnili dvema poglavjema iz knjige Prigode Toma Sawyerja – prvemu v slovenščini, drugemu pa v angleščini. Večer smo zaključili z ogledom filma, ki je bil leta 1938 posnet po omenjeni knjigi. Kljub temu da je film že zelo star, je bil učencem všeč.

S filmom so se dejavnosti našega večera zaključile, zato smo se odpravili spat. Čeprav nam na trdih tleh ni bilo posebej udobno, je bilo spanje v šolski knjižnici prav nepozabno doživetje. Prebudili smo se v najbolj mrzlo jutro letošnje zime, vendar nas nizke temperature zunaj niso ustavile, da si ne bi polni energije pripravili še tipičnega angleškega zajtrka: jajčka na oko s popečeno slanino in fižolom.

Po zajtrku smo še pospravili za seboj, nato pa se polni novih doživetij odpravili domov.

Andreja Dvoršek

 

Zelo nama je bilo všeč, ker smo prvič poizkusili angleški čaj, spoznali veliko stvari o angleško govorečih deželah. Vrhunec pa sta bila tradicionalna obroka, večerja in zajtrk.

Leon Drstvenšek in Lovro Fila, 7. a

 

Program mi je bil všeč. Zanimivo mi je bilo spoznati druge kulture. Zdi se mi, da sta se učiteljici zelo dobro spomnili. Poskusil sem veliko novih stvari in se veliko naučil.

Lej Edvard Košir, 9. a

 

Všeč mi je bilo. Angleška noč je bila zelo zanimiva izkušnja. Spoznala sem veliko novih ljudi. Lepo je bilo spoznati nove tradicije na tako zanimiv način.

Tamara Kopše, 9. a

 

Meni je bilo všeč na Angleškem večeru. Imeli smo veliko dejavnosti in bilo je zabavno. Zares sem uživala pri različnih igrah. Všeč mi je bilo tudi kuhanje in kar smo skuhali, je bilo odlično. Zanimiv mi je bil film, čeprav je bil bolj star, je imel lepo vsebino. Če bi bila možnost, bi vse to še enkrat ponovila. Bilo je čudovito druženje s prijatelji in angleščino.

Nika Žibert, 9. a

 

Fejst je bilo dobro, smo se veliko hecali, pa dobro smo skuhali, pa film je bil dober, vseeno pa je bil najboljši zajtrk.

Oskar Ribič, 9. a

 

Bilo mi je všeč, saj smo kombinirali slovenščino in angleščino. Gledali smo film in se kaj novega naučili o angleško govorečih državah.

Anja Resnik, 9. a

 

Bilo je nad pričakovanjem. Poskusili smo lahko pravi angleški čaj, brali smo tudi knjigo in gledali dober film. Bilo mi je všeč, saj smo si sami naredili zajtrk in večerjo. Všeč mi je bilo tudi, ker nismo šli zgodaj spat.

Gašper Cvar, 9. a

(Skupno 479 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...