Slovenski tradicionalni zajtrk malo drugače
V petek, 15. novembra, smo bili učenci v znamenju narave in zdravja. V dan nas je uvedel slovenski tradicionalni zajtrk. Tokrat smo si ga pripravili po razredih. Razveselili so nas pogrinjki in domače dobrote: kruh, mleko, med, maslo in jabolko. Imeli smo čas, da smo se v miru pripravili in začeli jesti. Nič se nam ni mudilo. Ob sproščenem klepetu smo uživali in na koncu tudi pospravili za seboj.
O zajtrku so povedali:
Anja: »Dobro, malo drugače!«
Višnja: »Okusno!«
Zala: »Bilo mi je všeč, ker je bilo vse slovensko.«
Anej: »Bilo mi je zelo všeč, saj tako vzdržujemo svoje zdravje. Ni mi pa bilo všeč, da je bila za tem malica.«
Nika: »Bilo je dobro, ker smo se pred obrokom učili delati lep pogrinjek.«
Maruša: »Zajtrk je bil kot ponavadi, vendar bolj zdrav. Všeč mi je bilo, da je vse pridelano v Sloveniji.«
Ema: »Bilo mi je všeč, da šola spodbuja zdravo hrano.«
Lea: »Bilo mi je všeč, ker imam zelo rada med.«
V nadaljevanju pouka pa smo imeli učenci naravoslovni dan. Obiskali sta nas medicinski sestri iz ZD Krško, imeli smo prvo pomoč, pogovarjali smo se o razvojnih spremembah telesa in zobeh, raziskovali smo prst, govorili o kulturi prehranjevanja, spoznali prehransko piramido, na obisku imeli čebelarja … Za vsakogar nekaj in vse zelo koristno.
Ema, Miha, Anej, Gal
novinarski krožek