Fiesa

Fiesa – četrtek, 5. november 2015

Zjutraj po zajtrku smo se po skupinah odpravili na orientacijski pohod. S pomočjo delovnih listov smo se odpravili na kar zahtevno pot. Pot nas je vodila do raznih naselij, vodnjaka in skozi gozd. Včasih smo se na nekaterih poteh kar izgubili. Delo po skupinah nas je malo mučilo, saj je imel vsak svoje mnenje.

Popoldne smo spoznavali sredozemsko rastlinstvo ter školjkarstvo. Sami smo si skuhali pidoči na buzaro. Ne veste kaj je to? To so školjke klapavice. Bile so zelooo dobre. Nekateri smo jih prvič jedli. Po sladkanju so nekatere skupine odšle na spoznavanje jezer. Hitro se je znočilo in nas je bilo strah račk, ki so plavale po jezeru. Potem smo odšli na večerjo. Bila je najboljša doslej.

Zvečer pa bomo odšli na zaključni ples. Vsi ga komaj čakamo. Po plesu bomo vsi utrujeni in bomo hitro sladko zaspali. Jutrišnjega dne se zelo veselimo, saj bomo odšli domov. Zelo pogrešamo starše in komaj čakamo, da jim skočimo v objem.

 Klara in Marko

Fiesa, sreda, 4. november 2015

Danes smo se po zajtrku odpravili na zelo dolg pohod v Strunjan in do Portoroža. Hodili smo po cesti, gozdu in po tunelu. Videli smo gojišče školjk, Strunjanske soline, križ v spomin prikazanja Device Marije ter parenzansko železnico, no, vsaj kar je ostalo od nje – pot zdravja in prijateljstva. Če vas zanima, smo prehodili približno 12 kilometrov.

Po prostem času smo se izmenično pomerili v nordijski hoji. Ko smo se naučili hoditi s posebnimi palicami za tako hojo, smo naredili večji krog okoli dveh Fiesinih jezer. Po manjši pavzi smo spoznali jadranske morske želve, podrobneje pa smo si pogledali vrsto želve imenovano kareta kareta ali drugače imenovana želva debelovratka. Zdaj nas čakajo družabne igre ter predavanje o slovenski Istri.

 Kristina in Maj

Fiesa – torek, 3. 11. 2015

Zbudili smo se ob 7. uri. Uredili smo se in se odpravili na jutranjo telovadbo. Imeli smo zajtrk, nato je sledil pohod v Piran. Tam smo si ogledali Tartinijev in Prvomajski trg, cerkev sv. Jurija in rt Madona. Po dobrem kosilu so sledile športne igre, nato pa smo v skupinah lovili ribe in spoznavali sredozemsko rastje. Imeli smo predavanja o rastlinah, kamninah – klifih. Prav tako smo samostojno raziskovali jezeri in iskali odgovore na vprašanja. Kasneje smo se vrnili v dom, ki je zelo prijeten in domač. Po večerji je sledil zabavni kviz.

Anja in David

Fiesa – ponedeljek, 2. november 2015

Ko smo prispeli v CŠOD Breženka v Fieso, smo razpakirali in se spoznali z učitelji in drugimi učenci. Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa, ki smo ga preživeli zunaj. Nato smo streljali z lokom in spoznavali morske živali in rastline. Seveda smo se tudi spoprijateljili z učenci druge šole. Ko smo pojedli večerjo, smo imeli pohod. Pot je vodila večinoma po Piranu. Videli smo kar nekaj znamenitosti tega obmorskega mesta.

Tinkara in Miha

(Skupno 252 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...