DAN ŠOLE

V soboto, 29. 9. 2018, smo v OŠ Adama Bohoriča Brestanica obeležili dan šole, ki je bil v letošnjem šolskem letu posvečen gibanju, zdravju in naravi in je potekal pod sloganom »ŽIVIM ZDRAVO, GIBAM Z NARAVO«.

Da vsakdo lahko veliko naredi za svoje telesno in duševno zdravje, so učenci in njihovi starši dokazali z udeležitvijo pohoda na Sremič.

Pred odhodom smo pripravili krajšo prireditev, na kateri smo predstavili delček našega preteklega dela ter ob 10. obletnici vključenosti v Ekošolo slavnostno obnovili ekolistino. Ponovno smo se zavezali, da bomo še naprej uresničevali cilje Ekošole. K podpisu smo povabili predstavnico staršev, Natašo Požeg Dular, predstavnika krajevne skupnosti, Vlada Bezjaka, predstavnika komunalnega podjetja Kostak, Jožeta Leskovarja ter Nacionalnega koordinatorja Ekošole, mag. Gregorja Cerarja. Župan Občine Krško pa se zaradi drugih obveznosti dogodka žal ni mogel udeležiti. Ob tej priložnosti smo posadili tudi drevo, ki nas bo za vedno spominjal na ta dan. Tako pa smo tudi počastili 25. obletnico Zdravih šol.

Po podpisu smo se odpravili na pohod, ki je potekal po različnih poteh.

Učenci od 1. do 5. razreda so odšli po krajši poti z nekdanjega sejmišča na Grmado.

Učenci od 6. do 9. razreda pa so ubrali daljšo pot, ki je v večjem delu vodila po tako imenovani trapistovski poti. Šli so mimo cerkve sv. Petra do gradu Turn in nato ob Savi do Sotelskega. Tam so naredili krajši postanek za malico in kasneje nadaljevali pot proti Grmadi. Ko so prišli v vas Sremič, so se v gozdni jasi razdelili na skupine, kjer sta gospod Jože Zidar in gospa Manica Vintar predstavila zanimive vsebine o vrstah gozdnih dreves in različnih vrstah gob.

V šolo smo se vrnili po 12. uri.

Zahvaljujemo se staršem, ki so s svojo prisotnostjo podprli naša prizadevanja za zdravo življenje in odnos do lokalnega okolja.

 

                                                                                                                             Vesna Požun

Fotografije z dneva šole so na povezavi:

Avtorji fotografij: učitelji

Avtor fotografij: Boštjan Colarič

 

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...