POLFINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA V ODBOJKI NA MIVKI

 

V torek, 10. 9. 2019, smo se udeležili polfinalnega državnega prvenstva v odbojki na mivki. Z našimi fanti smo po jutranji malici ob 8. uri odšli na avtobus, ki nas je pobral pri bazenu Brestanica. Odpravili smo se proti Novemu mestu, v Športni park Loka. Skupaj z učenkami iz OŠ XIV. divizije Senovo, z OŠ Leskovec pri Krškem ter z učenci OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki smo si krajšali čas vožnje v megleno dopoldne.

 

Na prizorišču je tekmovanje potekalo na štirih igriščih. Poleg osnovnošolskega prvenstva je vzporedno potekalo tudi srednješolsko prvenstvo, kjer smo lahko opazovali dobro igro ostalih srednješolcev in srednješolk. Žreb nam je določil četrto igrišče in dva zelo dobra nasprotnika –OŠ Brezovica pri Ljubljani in OŠ Center Novo mesto. Kljub meglenemu dopoldnevu smo z dobrimi igrami kmalu priklicali sonce.

 

Fantje so prikazali odlične sprejeme in dobro servirali. Klub temu da so bili učenci ostalih šol v prednosti zaradi višine, so se odlično borili in prikazali zelo dobro igro. Proti OŠ Brezovica smo po začetni nezbranosti le prišli do nekaj odličnih točk in pogumno zbirali točke. Tudi v drugem nizu so nasprotniki zaigrali z najboljšo postavo, vendar nam je zmanjkalo tudi malo sreče, da bi dobili niz. Večkrat je žoga pristala le za las izven igrišča. Tako smo tekmo izgubili.

 

Proti drugemu nasprotniku smo sklenili, da gremo na vse ali nič in jih poskušamo presenetiti ter se prebiti v polfinale tekmovanja, kjer bi se borili za prva štiri mesta. Začeli smo zelo obetavno in tudi povedli ter vztrajali v vodstvu. Nasprotnik je z dobrimi sprejemi in pripravljenimi napadi postopoma zmanjševal našo prednost. V odločilnih trenutkih ni bila sreča na naši strani. Bili sta tudi dve sporni sodniški odločitvi, saj je žoga po našem mnenju pristala v polju, vendar je sodnik drugače videl in dosodil avt. Storili smo tudi dve napaki proti koncu in niz je bil izgubljen. V drugem nizu so igralci iz Centra prestavili v višjo prestavo. Točke so hitro zbirali, v pomoč pa jim je bila tudi mreža, ki jim je pomagala pridobiti tri lahke točke. Tekmo smo žal izgubili, toda prikazali smo nekaj zelo lepih in dobrih odbojkarskih napadov ter dobrih servisov.

 

Po končanem skupinskem delu smo pogumno navijali tudi za ostale šole iz naše regije in pokazali, kako se športno navija in spodbuja. Da je bil pa dan zanimivejši, je poskrbel Leon, ki je tako vneto igral odbojko ob igrišču, da mu je žoga padla tudi v reko Krko. Vse težave smo seveda rešili. Da bo dan ostal vsem v lepem spominu, smo skupaj z ostalimi šolami odšli tudi na pico v Kostanjevico na Krki, kjer smo se ob lepem sončnem popoldnevu okrepčali in navezali prijateljske vezi. Imeli smo se res super in uživali na tekmovanju.

 

EKIPO SO SETAVLJALI: Urban Bračun (kapetan), Jaka Čuber Potočnik, Admir Imamović, Lovro Fila, Luka Kolenc in Leon Drstvenšek.

 

Iskrene čestitke vsem za pogumno igro in borbenost.

 

REZULTATI:

OŠ BREZOVICA : OŠ BRESTANICA  2 : 0 ( 15 : 4, 15 : 8)

OŠ CENTER NOVO MESTO : OŠ BRESTANICA (1 5: 10, 15 : 5)

Mentor: Damjan Kos

(Skupno 287 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...