Kuharska delavnica

DELAVNICA ZA NADARJENE UČENCE: Kuharska delavnica (2. del)

 

Izvajalki: Bernardka Vidali, Natalija Salmič ter ga. Irena Kolman.

V ponedeljek, 27. 1. 2020, smo izvedli kuharsko delavnico za nadarjene učence 6., 7., 8. in 9. razreda. Tema delavnice je bila pripravljanje Finger food jedi. Delavnico je vodila ga. Irena Kolman, ki je tudi pripravila recepture za delo. Gospa Irena nas je s svojim znanjem, potrpežljivostjo in usmerjanjem vodila skozi celo popoldne kulinaričnih doživetij. Učenci so dobili svojo recepturo in po navodilih pripravljali jedi. Nekatere recepture so bile malo težje kot druge, vendar so se učenci zelo potrudili in pripravili zelo okusne jedi.

Prisotni učenci:

– FILIP KRAJNC, 6. A

– HANA GRUBIČ, 6. A

– TISA LJUBI, 6. A

– ALEKS KRHIN, 6. A

– ZOJA POŽEG DULAR, 6. B

– ŽIVA RIBIČ VENE, 6. B

– ROŽLE GRUBIČ, 6. B

– EVA SLUGA, 6. B

– ŽIGA ČUBER POTOČNIK, 6. B

– ALEN NOVAK, 7. B

 

Jedi, ki smo jih pripravljali:

  • Špehovka
  • Namaz s kislim zeljem
  • Skutin namaz
  • Ribja solata
  • Poletni zelenjavni zavitki
  • Jogurtova omaka
  • Trikotniki z mletim mesom
  • Rolice z gobovim nadevom
  • Jogurtova krema z malinami v kozarcu

 

Ob koncu delavnic smo lepo pripravili mizo s pogrinjki in postregli z izbranimi jedmi. Z velikim pričakovanjem smo degustirali vsako jed in bili navdušeni prav nad vsako jedjo. Bilo je zelo okusno.

Učenci in učenke so z nasmehom na obrazu pokazali, da so na delavnicah uživali in se dobro najedli.

 

Brestanica, 27. 1. 2020                                          Učiteljici: Bernardka Vidali, Natalija Salmič

 

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...