Zimska šola v naravi

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI JE BILA IZVEDENA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019


Ribniška koča, 11. 2. do 15. 2. 2019 – 5. r., 6. r.

ČETRTEK, 14. 2. 2019

Ponovno smo se zbudili v čudovito, sončno jutro. Spali smo kot ubiti, zato so nas učiteljici komaj zbudili za zajtrk. Vsak dan se bolj pozna utrujenost. Po zajtrku smo odšli ponovno na delo po smučarskih skupinah. Do odmora smo delali, potem pa smo se skupine ponovno posnele. Analizo pa smo naredili takoj po večerji.

Nekateri smo bili že zelo željni kosila in počitka, saj se nam je poznala utrujenost. Po kosilu je sledilo žrebanje številk za popoldansko smučarsko tekmo. Kakšna trema je bila prisotna pri posameznikih, vendar smo vsi uspešno presmučali smučarsko progo. Zmagovalec pri fantih 5. razreda je tako postal Rožle, pri deklicah Eva. Zmagovalec pri fantih 6. razreda je postal Matija, pri deklicah pa Tinkara. Absolutna zmagovalca in smučarja zimske šole v naravi sta postala Rožle in Eva!

Po popoldanskem tekmovanju smo nadaljevali z delom po smučarskih skupinah, nato pa je sledila priprava po sobah za zaključni večer, ki je bil tudi Valentinovo obarvan.

Po večerji smo imeli analizo, nato predstavitve po sobah in podelitve priznanj. Zaključili smo s plesom in druženjem. V pričakovanju naslednjega dne smo sladko zaspali.

 

DANAŠNJI MENI:

ZAJTRK: kruh, namazi, čaj, kosmiči, čokolino, mleko

KOSILO: goveja juha z ribano kašo in zelenjavo, riž, piščančji trakci v smetanovi omaki, zelena solata

MALICA: marmorni kolač, jogurtovo pecivo, čaj

VEČERJA: pizza, sok

 

 


 

 

SREDA, 13. 2. 2019

Zbudili smo se v čudovito zimsko idilo. Sledil je zajtrk in delo po smučarskih skupinah. Sonček nas je še dodatno ogrel, da smo res uživali v delu po smučarskih skupinah. Po krajšem počitku in čaju nam je dopoldanski del minil en, dva, tri. Zelo smo bili željni kosila in smo ga komaj čakali. Po kosilu smo imeli kratek počitek in ponovno delo po smučarskih skupinah. Ker je bil danes lep sončen dan, smo izvedli še igre na snegu. Po igrah na snegu smo izdelovali solne kopeli proti prehladu. Sledila je večerja, krajši počitek in kviz . Zmagovalci kviza so bili: Rožle, Miha, Gal, Miha Gabriel, Jan, Matija in Nik.

Trenutno se že odpravljamo v svet sanj, da dobimo energijo za jutrišnji tekmovalni dan. Pozdrav v Brestanico!

 

DANAŠNJI MENI:

ZAJTRK: kruh, namazi, čaj, kosmiči, čokolino, mleko

KOSILO: goveja juha z rezanci, pražen krompir, dunajski zrezek, zelena solata

MALICA: marmorni kolač, čaj

VEČERJA: mlečni zdrob


 

TOREK, 12. 2. 2019

Zbudili smo se v lepo, sončno jutro. Vsi naspani in nasmejani smo komaj čakali na zajtrk. Že pred zajtrkom smo nekateri pridno pospravili svoje sobe, saj smo vedeli, da bo malo manj časa po zajtrku za to, kajti morali smo se pripravljati za delo po smučarskih skupinah. Začetniki smo bili po prvem delu pred kratkim počitkom že kar precej utrujeni. Pred kosilom nas je šlo že 17 začetnikov prvič na vlečnico. In koliko je bilo srečnih obrazov!

Po kosilu smo počivali po sobah, se družili in že pripravljali program za Valentinov večer. Sledilo je ponovno delo po smučarskih skupinah. Naj se pohvalimo, da smo tokrat vsi uspeli na vlečnico! Bravo!

Ker je začelo močno pihati, so tokrat igre na snegu odpadle. Imeli smo malce več prostega časa pred predavanjem gospoda policista, ki nam je razložil opozorilne znake in table na smučiščih ter videoposnetke nevarnih vijuganj na smučišču.

Ker smo se popoldan tudi posneli, smo imeli krajšo analizo našega smučanja. Prav zanimivo se je bilo pogledati. Pred večerjo smo uživali po sobah, po večerji pa smo imeli tombolo. Zmagovalka je bila Tisa.

Tudi današnji dan je bil naporen, vendar zelo zanimiv in pester. Sedaj pa je na vrsti umivanje in spanje…snežni pozdrav!

 

DANAŠNJI MENI:

ZAJTRK: kruh, namazi, čaj

KOSILO: goveja juha z ribano kašo, pire krompir, štefani pečenka, zeljna soalta s fižolom

MALICA: ocvrte miške, čaj

VEČERJA: pomfrit, hrenovke, kečap


 

PONEDELJEK, 11. 2. 2019

Avtobusna vožnja je minila hitro in veseli smo bili zimske idile, ki nas je pričakala  ob vznožju Ribniške koče. Vse stvari smo naložili na motorne sani, sami pa smo se odpravili na krajši pohod do koče. Nadihali smo se svežega, gorskega zraka in razmigali naša telesa. Sledil je razpored po sobah, nastanitev in uvodna navodila. Po kosilu smo imeli zelo malo počitka, saj smo se morali pripraviti za prvo delo na snegu. Učitelji so preverili vso ustrezno opremo in pravilne nastavitve smuči, za kar smo spet izgubili dragocen čas. Nato je sledilo ogrevanje in preverjanje znanja smučanja. Komaj smo čakali, da pričnemo z delom v smučarskih skupinah.

Po delu na snegu smo imeli kratke štafetne igre na snegu, kjer smo se prav zabavali in nasmejali.  Nato smo imeli predavanje o smučarski opremi in FIS pravilih, večerjo ter spoznavni večer. Kako smo se sprostili! Trenutno se tuširamo in pripravljamo na nočni počitek, saj smo nekateri že precej utrujeni, ker je za nami že dolg dan.

 

DANAŠNJI MENI:

KOSILO: goveja juha z rezanci, makaronovo meso, mešana solata

MALICA: jogurtovo pecivo

VEČERJA: carski praženec, kompot

 

 

(Skupno 1.208 obiskov, današnjih obiskov 1)