Varna vožnja ob tednu mobilnosti

V četrtek smo se devetošolci udeležili dneva varnosti v prometu, ki je potekal v Šolskem centru Krško-Sevnica.

Najprej so nam gasilci demonstrirali, kako rešiti človeka iz avta, ki se je zaletel. Pokazali so nam, katere pripomočke pri tem uporabljajo in kako iz avta rešujejo poškodovanca.

Naslednja točka je bila vožnja motorja in kako varno in spretno voziti. Iz vsake šole je nekaj prostovoljcev pokazalo, kako vozijo med ovirami, ki so bile postavljene na cesti. Pri nas sta poskusila Natalija in Andraž, ki sta zelo dobro odpeljala. Potem nam je gospod pokazal, kako obračamo volan in upravljamo še druge stvari v avtomobilu. Videli smo tudi šolsko delavnico, v kateri smo izvedeli nekaj več o napravi GPS. Nato smo odšli še v telovadnico, kjer so nas čakale štiri točke. Poskus z jajcem in čelado, merili smo si svoj reakcijski čas, se tehtali in izvedeli, kakšna sila deluje na nas ob trku z avtomobilom. Na zadnji točki pa smo si nadeli očala, ki so nam dala občutek stanja pijanosti.

Ta dan mi je bil zelo všeč, saj smo srečali svoje prijatelje, izvedeli veliko koristnih  stvari, ki nam bodo lahko rešila življenje, in se zabavali na različnih poučnih delavnicah.

Fotografije

Nika Kodrič, 9. a

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja