Obisk pri županu Občine Krško

IMGP6099

Učenci 5. razreda OŠ Adama Bohoriča Brestanica, ki sodelujemo v prometnem krožku, smo se v začetku šol. leta 2013/2014 prijavili na projekt Varnost in mobilnost za vse.

Pri delu smo se pogovarjali o nevarnostih v prometu. Pri šoli smo vsi vsak dan izpostavljeni avtomobilom, ki drvijo mimo šole. Zanimalo nas je, zakaj je promet v okolici naše šole tako nevaren. Fotografirali smo nevarne prometne situacije. Izvedeli smo, da že dolgo obstajajo načrti in prizadevanja za rešitev tega problema. Zato smo napisali pismo gospodu županu Miranu Stanku in priložili fotografije. Želeli smo ga opozoriti in prositi za posredovanje. Tako nas je gospod župan povabil na srečanje.

V petek, 31. 1. 2014, smo se učenci z mentorico gospo Mihaelo Suvajčević odpravili na Občino Krško. Gospod župan nas je prijazno sprejel. Predstavili smo mu naše delo in ugotovitve. Prisluhnil nam je, nato pa nam razložil, da za to potrebujemo veliko denarja in časa. Povedal je tudi, da je naš projekt v planu že več kot 20 let. Sedaj čakajo na posodobitve v Termoelektrarni Brestanica, ko bodo urejali tudi ostalo infrastrukturo.

Veseli smo, da si je gospod župan vzel čas za nas, nam prisluhnil in tako dal vedeti, da tudi njemu ni vseeno, kako varno živimo mladi. Želimo pa si, da bi se obljubljeno čim prej tudi zgodilo.

 Maja, Anja, Miha in David, 5. a

OŠ Adama Bohoriča Brestanica

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja